Teknoloji ve İnsan Derneği;

Aşağıda belirtilen amaçları yerine getirmek için, aynı hedef doğrultusunda bir araya gelen ve aşağıda isimleri belirtilen 7 kişilik kurucular kurulu tarafından 25 Eylül 2020 tarihinde İstanbul / 34-263-132 kütük numarası ve Ümraniye / 8360843825 vergi numarasıyla kurulmuş, 18 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilk genel kurul toplantısı ile faaliyetlerine başlamıştır.

• Bilişim, iletişim, elektrik, elektronik, çevre, malzeme, görsel, işitsel, endüstriyel, askerî, eğitim, gıda, genetik, sağlık, güvenlik, havacılık, otonom araç/sürüş, uzay, akıllı şehir, robotik, yapay zeka, siber güvenlik, artırılmış/sanal gerçeklik vb. teknolojiler ve her türlü mühendislik alanları ile ilgili araştırma, geliştirme, düzenleme ve faaliyetlerin, toplumsal katkı sağlayacak biçimde ve insan faktörünü merkeze alarak dünya standartlarında gerçekleşmesini sağlamak.
  • Kadınlar, gençler, çocuklar ve engelli bireyler başta olmak üzere toplumun tüm kesiminin her türlü teknolojiye ulaşabilmesini ve bu teknolojileri etkin ve etkili kullanabilmesini sağlamak.
  • Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, bu konuda yurtiçinde veya yurtdışında çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlara destek vermek ve destek almak.

Kurucular Kurulu Üyeleri:

S.No Adı Soyadı Görevi Mesleği